Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Τα υπέργεια πάρκινγκ φεύγουν... ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Αναστολη των εργασιων στο υπεργειο γκαραζ στο Βυρωνα

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008 το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών στο υπό κατασκευή γκαράζ δίπλα στο παλιό δημαρχείο του Βύρωνα (Β. Ηπείρου και Ευαγγελικής Σχολής). Η απόφαση αυτή υπήρξε το αποτέλεσμα της προσφυγής που κατέθεσαν πολίτες του Βύρωνα την 17η Δεκεμβρίου 2007. Πολίτες ενεργοί που δεν αποδέχονται τη λογική του «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, άλλοι αποφασίζουν για μας». Πολίτες παρεμβατικοί που θεωρούν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε την τύχη των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της πόλης μας στα χέρια κακώς εννοούμενων συμφερόντων. Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή τροποποίησε την απόφαση περί δημιουργίας υπόγειου πάρκινγκ και υπέργειας πλατείας και σύναψε παράνομα νέα σύμβαση για την κατασκευή και υπόγειου και υπέργειου εξαώροφου πάρκινγκ!

Η διακοπή των εργασιών ήρθε λοιπόν ως επιστέγασμα πολύμηνων κινητοποιήσεων, αφού, με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού, είχαν προηγηθεί:

Ø η απελευθέρωση και κατάληψη του παραπάνω χώρου στις 22 Ιουνίου 2007 στην οποία συμμετείχαν και τρεις δημοτικές παρατάξεις («Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα», «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» και «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική») με συμμετοχή περίπου 200 συμπολιτών μας,

Ø οι ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί για ενάμιση μήνα (συζητήσεις, προβολές ταινιών, γλέντια κ.λ.π.) και

Ø η δημόσια ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Πάρκινγκ και ελεύθεροι δημόσιοι χώροι πρασίνου» στις 21 Οκτωβρίου 2007.

Αυτή η σημαντική απόφαση είναι το πρώτο βήμα για την οριστική ακύρωση του πολλαπλά επιζήμιου για τους κατοίκους του Βύρωνα έργου! Είναι ταυτόχρονα μια ακόμα μικρή αλλά ελπιδοφόρα νίκη στον αγώνα για την επιδίωξη ενός πιο ανθρώπινου Βύρωνα, όπου η ανάγκη για πράσινο και ελεύθερους χώρους θα υπερισχύει απέναντι στο κέρδος των κατασκευαστικών εταιρειών και στο όποιο τυχόν βραχυπρόθεσμο όφελος. Εμείς οι κάτοικοι της τσιμεντούπολης που λέγεται Βύρωνας λέμε ΟΧΙ στην πόλη – φυλακή και λέμε ΝΑΙ στις πλατείες και στους ελεύθερους δημόσιους χώρους.


Επόμενες κινήσεις:

  • Συνέντευξη Τύπου με σκοπό να υπάρξει γενικότερη ενημέρωση περί του θέματος, την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Βύρωνα
  • Ανοιχτή Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Στέκι Νεολαίας στο Ταπητουργείο με θέμα τις προοπτικές συνέχισης των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα σύντομο ιστορικό του ζητήματος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ



Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 616773, 6972 414920, 6937 954016

Ηλεκτρονική διεύθυνση: prwtobouliagiatodasosbyrwna@yahoo.gr

Ιστοσελίδα: http://prwtobouliabyrwna.blogspot.com