Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας μας σε εκδήλωση του Οικολογικού Εργαστηρίου Καισαριανής


Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Καισαριανής, έγινε από το Οικολογικό Εργαστήριο Καισαριανής η παρουσίαση της εργασίας «Πράσινο Σαφάρι – Φωτογράφισε την Πραγματικότητα» και της έκθεσης φωτογραφίας που τη συνόδευε. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο διάστημα 18 – 25 Απριλίου 2012 στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συμμετείχαν σε αυτή νέοι από τη Ρουμανία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Εσθονία και την Ελλάδα. Σκοπός της, η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων πάνω στα οικολογικά προβλήματα των χωρών τους και της Ευρώπης γενικότερα.


Στην πρόσκληση του Εργαστηρίου να παραστούμε και να παρέμβουμε στην εκδήλωση, ανταποκρίθηκαν δύο μέλη της Πρωτοβουλίας μας, τα οποία έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των στόχων και των δράσεών μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και των προβλημάτων που εξακολουθούν να απειλούν τον Υμηττό και χρειάζονται την επαγρύπνηση και δραστηριοποίηση όλων μας. Παράλληλα, έγινε η προαναγγελία εκδήλωσης που θα διοργανώσουμε από κοινού με το Οικολογικό Εργαστήριο, μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επιτυχημένη κινητοποίηση για το «Πικ Νικ», και με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Βύρωνα και της Καισαριανής πάνω στα θέματα προστασίας του Υμηττού.



Αφού ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τα μέλη του Εργαστηρίου για την ευγενική τους πρόσκληση, και τους συγχαρούμε για την εξαιρετική τους εργασία, να ευχηθούμε σε όλους τους φίλους μας καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στο φθινοπωρινό μας ραντεβού, που δεν πρόκειται ν’ αργήσει!