Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικος περίπατος στον Υμηττό - οι εντυπώσεις!




Για άλλη μια φορά, και παρά την προηγούμενη αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και το έντονο κλίμα της προεκλογικής περιόδου, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση φίλων από το Βύρωνα, την Καισαριανή και άλλες κοντινές περιοχές στην πρόσκληση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, του Οικολογικού Εργαστηρίου Καισαριανής και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού για τον φυσιολατρικό μας περίπατο στον Υμηττό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μάη.
Ξεκινήσαμε από τη Μονή Καισαριανής και ακολουθήσαμε το Βοτανικό Μονοπάτι, που δημιουργήθηκε το 2004-05 από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα στους επισκέπτες τη χλωρίδα της περιοχής. Κάναμε στάση στην Καλοπούλα για πικ-νικ, κουβέντα και παιχνίδι, και επιστρέψαμε από άλλο δρόμο στη Μονή Καισαριανής αφού θαυμάσαμε την ανοιξιάτικη φύση του Υμηττού, τη μοναδική θέα προς όλο το λεκανοπέδιο και τα ιστορικής αξίας ναΰδρια της Ανάληψης, του Φραγκομονάστηρου και των Ταξιαρχών.
Μας δόθηκε και αυτή τη φορά η ευκαιρία να περάσουμε μια ευχάριστη μέρα, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, αλλά και ν’ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φυσικός πλούτος του βουνού μας.
Αφού ευχαριστήσουμε τους παλιούς και καινούριους φίλους μας, δίνουμε την υπόσχεση η επαγρύπνησή μας για τον Υμηττό να συνεχιστεί και το ραντεβού μας να ανανεωθεί σύντομα.












Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Φυσιολατρικός περίπατος και Πικ-νικ στον Υμηττό‏

Συνεχίζοντας την προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας με το βουνό μας και το φυσικό του πλούτο, για άλλη μια φορά, και φέτος την άνοιξη το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, το Οικολογικό Εργαστήριο Καισαριανής και η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού σας προσκαλούμε σε

Φυσιολατρικό Περίπατο και Πικ-Νικ στον Υμηττό

την Κυριακή 11 Μαΐου 2014


Σημείο συνάντησης:  Μονή Καισαριανής (πλατεία με την αρχαία κρήνη), ώρα 10.30
Πρόβλεψη καιρού: αίθριος έως ελαφρά νεφελώδης, μέγιστη θερμοκρασία 21 C
Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια αθλητικά ή για περπάτημα, νερό, τα φαγητά μας για το πικ-νικ και φυσικά την καλή μας διάθεση και την αγάπη μας για το βουνό!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937250906

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σε δίκη ο δήμαρχος Βύρωνα

Μετά από καταγγελίες πολιτών και μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης


ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε  ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ 
Β΄ ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

     Στις 7 Μάη 2014 στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, δικάζεται ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και η τεχνική εταιρία  «Γήγερτον Α.Ε» για παράνομη κατάληψη, χρήση και ρύπανση της δημόσιας και δασικής έκτασης που βρίσκεται στην τοποθεσία «Θέατρων Βράχων – Λατομεία Εργάνης».

Η δίωξη του Δασαρχείου ήρθε έπειτα από διάβημα διαμαρτυρίας επιτροπής πολιτών το 2010 στον Δασάρχη Πεντέλης και την κατάθεση αναφοράς – καταγγελίας. Παρόμοια καταγγελία η επιτροπή κατάθεσε τότε και στον Επιθεωρητή περιβάλλοντος ενώ το ζήτημα πήρε ευρύτερη δημοσιότητα σε μερίδα του τύπου αλλά και την κοινωνία του Βύρωνα.

    Θυμίζουμε ότι η εταιρία «Γήγερτον»  το 2010, προεκλογικά,  ανέλαβε την εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Βύρωνα (αξίας 3.000.000 ευρώ) και αντί την μολυσμένη άσφαλτο  που ξήλωνε από τους δρόμους του Βύρωνα για να κάνει τις νέες ασφαλτοστρώσεις  να την αποθέτει, σύμφωνα με το νόμο, τις έριχνε στην δασική έκταση. 
     Ο Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά , ανέχτηκε να χρησιμοποιούνται από διάφορες εταιρείες εργολάβων η συγκεκριμένη περιοχή της Εργάνης  αλλά και ο Κουταλάς, όπως και η μικρή έκταση του υδραγωγείου, που είναι επίσης πάνω ακριβώς από την επίμαχη περιοχή της Εργάνης. Οι χώροι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως ως χώροι  αποθήκευσης οικοδομικών υλικών, ως χώροι στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εκσκαφέων και μηχανημάτων ποικίλης ύλης, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος  αποθήκευε δικά του υλικά.

    Η δίκη γίνεται στις 7 Μάη 2014 στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 9 , ώρα 9.00 και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους θελήσουν να την παρακολουθήσουν.