Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Ενημέρωση από τον καθαρισμό της 08-06-2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Στις 9 Μαΐου 2008 καταθέσαμε (αρ. πρωτ. 11058) στο Δήμο Βύρωνα και στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αίτηση για τεχνική υποστήριξη στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους από σκουπίδια, τον οποίο θα διοργανώναμε για δεύτερη χρονιά. Η αίτηση εγκρίθηκε και έτσι με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα, τον οποίο ευχαριστούμε, πραγματοποιήσαμε στις 8 Ιουνίου καθαρισμό του περιαστικού δάσους γύρω από το Βύρωνα (περιοχές Πικνίκ, Ζωοδόχου Πηγής και Γρανικού).

Στον καθαρισμό συμμετείχαν δεκάδες συμπολίτες/ισσές μας και κάποιοι/ες υπάλληλοι και εθελοντές/τριες του Δήμου και του ΣΠΑΥ. Ο καθαρισμός σημείωσε μεγάλη επιτυχία (μαζεύτηκαν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών και μπάζων), ενώ ακολούθησε και ανοιχτή συζήτηση με βάση όλα τα προβλήματα που εντοπίζει η Πρωτοβουλία σχετικά με τον Υμηττό, με τη συμμετοχή κατοίκων, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και του δημάρχου Βύρωνα – προέδρου του ΣΠΑΥ κ. Χαρδαλιά. Θεωρήσαμε καταρχάς θετικές κάποιες δηλώσεις του όπως αυτή περί προώθησης της δημιουργίας αυτόνομου Δασαρχείου Υμηττού και άλλων μέτρων προφύλαξης και προστασίας και αναμένουμε να δούμε κατά πόσο αυτά θα μείνουν ή όχι σε ρητορικό επίπεδο.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε τις επόμενες μέρες ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα αποσιωπήθηκε πλήρως ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης και η όλη διαδικασία μάλιστα περιγράφηκε σχεδόν σαν χαριτωμένο πικνίκ, αφού κατά λέξη γράφτηκε «Φάγαμε, μετά καθαρίσαμε και στη συνέχεια συζητήσαμε με εκπροσώπους και δασολόγους του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), για τα ζητήματα που αφορούν στο βουνό μας.» (βλ. http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=852). Θεωρούμε ότι αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές ακυρώνουν στην πράξη την όποια θεωρητική θετική αναφορά περί «ενεργών πολιτών» έγινε από το δήμαρχο.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού είναι μια συλλογικότητα πολιτών, ανοιχτή σε όλου/ες τους/τις πολίτες του Βύρωνα. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον Υμηττό και τη διάσωσή του από όλα τα οικονομικά συμφέροντα που τον επιβουλεύονται και καλούμε όλους/ες τους/τις πολίτες να ξεπεράσουμε την αδιαφορία μας και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Η ομορφιά κι ασχήμια

το καλό και το κακό στην πόλη μας

εξαρτάται από ΕΜΑΣ !!!

Θέλουμε τον Υμηττό μας ζωντανό;

Ας κάνουμε κάτι γι’ αυτό!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Πριν τον καθαρισμό, χωριζόμαστε σε ομάδες, παίρνουμε σακούλες, γάντια και ξεκινάμε, γιατί...


...έχουμε πολλά να μαζέψουμε!



η ομάδα της Γρανικού!


η συζήτηση αρχίζει...


και συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: