Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Προσφυγή κατά του νέου Π.Δ. προστασίας του Υμηττού

Στις 17 Οκτωβρίου, η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Υμηττού.
Οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι το νέο Π.Δ. παρέχει ελλιπή προστασία στο οικοσύστημα του βουνού, δεδομένου ότι στη Β’ζώνη προστασίας επιτρέπεται η εγκατάσταση δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών συγκροτημάτων και ενθαρρύνεται το φαινόμενο της κερδοσκοπίας από πραγματικούς ιδιοκτήτες ή καταπατητές της δημόσιας γης. Επίσης, δεν υπάρχει προστασία από εντατικές χρήσεις ενέργειας, εφόσον επιτρέπεται η διέλευση γραμμών υπερηψηλής τάσης και νομιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα Κ.Υ.Τ., όπως αυτό στην περιοχή Ηλιούπολης Αργυρούπολης, που λειτουργούσε παράνομα. Τέλος, σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ρητά η απαγόρευση της κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων στις προστατευόμενες ζώνες.
Το κείμενο υπογράφεται από 20 πολίτες, μέλη της «Διαδημοτικής Επιτροπής για την Διάσωση του Υμηττού» και άλλων συλλογικοτήτων – ανάμεσά τους και δύο μέλη της Πρωτοβουλίας μας - επιστήμονες, Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Αθήνας, Ηλιούπολης και Γλυφάδας καθώς και από μέλη της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε και του Δ.Σ του ΣΑΔΑΣ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από πολλούς ακόμα πολίτες και φορείς κατά του επίμαχου Π.Δ. θα συζητηθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: